На тематичните фестивали, които ежегодно са част от нашата програма, ние предоставяме възможността на държавите-участници да представят по свой начин особеностите на националната кухня на своята държава.

От 01 – 04 октомври ще се бъде проведен мултикултурен етнофестивал „Дни на българската култура“ в Ниш. Там предоставяме възможността на български участници да представят и продават свои изделия, типични за българската национална кухня. Това може да са хранителни изделия като консервирани плодове и зеленчуци, растителни продукти, сокове, млечни и месни продукти, зехтин и др.

Богатата българска кухня предлага незабравими вкусове, които трябва да бъдат съхранявани и популяризирани. Сред специалитетите, които могат да се представят са хладна супа таратор, баница-бюрек, традиционна българска скара, гулаш, бяло саламурено сирене и др.

Целта на нашия етно гурме фестивал е да запазим и споделим домашната и национална кулинарна традиция и да допринесем за развитието и разширяването на приятелството между различни страни, традиции и култури.
folklore festivals

folklore festivals
folklore festivals