Κατηγορίες

Ανοιχτή: Όλες οι τεχνικές που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με σαφήνεια σε μια από τις υπόλοιπες κατηγορίες ή συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών χορού. Επιτρέπονται τα ακροβατικά, σκηνογραφία και τα σκηνικά.

Κλασικό μπαλέτο: Ιστορικοί χοροί, κλασικό μπαλέτο, νεοκλασικό μπαλέτο, μετακλασικό μπαλέτο, Characterdance. Επιτρέπονται αυθεντικές χορογραφίες (π.χ. Swanlake, La Bayadere κ.λπ.) και νέες. Καθαρή κλασική τεχνική με χρήση μαλακών παπουτσιών ή πουέντ (δεν επιτρέπεται στην κατηγορία Baby and Mini).

Σύγχρονος χορός/μοντέρνος χορός: Μοντέρνος: Οι χορευτές του σύγχρονου χρησιμοποιούν τον χορό ως μέσο έκφρασης των προσωπικών τους συναισθημάτων. Δεν έχει συγκεκριμένη δομή όπως συμβαίνει στο μπαλέτο. Lyrical: είναι ένα στυλ χορού που συνδυάζει στοιχεία μπαλέτου, μοντέρνες και jazz τεχνικές χορού. Το στυλ αυτό χορεύεται συνήθως πιο γρήγορα από το μπαλέτο αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο η jazz.

Jazz: Η τζαζ είναι μια συναρπαστική και συνεχώς εξελισσόμενη μορφή χορού γεμάτη ρυθμό, πάθος και ζωή που ενθαρρύνει την ατομική έκφραση και την ανάπτυξη του προσωπικού στυλ. Οι ρίζες του βρίσκονται στον χορό με κλακέτες (tap dance) και στην αφροαμερικάνικη jazz μουσική. Επειδή η μοντέρνα jazz έχει δεχτεί επιρροές από το μπαλέτο, τα δύο χορευτικά είδη έχουν πολλά κοινά βήματα, όπως κάποιες στροφές (chaines, piques, και pirouettes), άλματα (grande jetes).Οι χορευτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν στην χορογραφία τους βήματα που ανήκουν αποκλειστικά στην jazz, άλματα με περιστοφές και tour jetes.

Art: βασίζεται σε διάφορες τεχνικές όπως Jazz, μπαλέτο ή / και σύγχρονος χορός. Άλλοι κλάδοι χορού μπορούν να ενσωματωθούν αλλά δεν μπορούν να κυριαρχήσουν. Το Art Dance επιτρέπει τη χρήση ακροβατικών, lifts, lipync και άλλων θεατρικών εφέ. Οι ακροβατικές κινήσεις δεν πρέπει ποτέ να κυριαρχούν και πρέπει να εναρμονίζονται με το θέμα. Θα αξιολογηθεί η μουσική, , η πρωτοτυπία,οι φορεσιές, η συνολική παράσταση και η ατομική χορογραφία. Όλες οι παρουσιάσεις του Art Dance θα βασίζονται σε μια ιδέα, μια ιστορία, ένα θέμα ή μια ιδέα. Πρέπει να υπάρχει τίτλος της παράστασης. Η ιδέα, η ιστορία, το θέμα ή η ιδέα πρέπει να είναι πλήρως κατανοητή και να εκφράζεται μέσω της χορογραφίας.

Μουσικό Θέατρο: Χωρίς ζωντανό τραγούδι. Η μουσική Πρέπει να λαμβάνεται από γνωστά μιούζικαλ, ταινίες ή μουσικές-ταινίες. Επιτρέπονται όλα τα στυλ, συμπεριλαμβανομένων κλασικών και σύγχρονων μιούζικαλ. Παραδείγματα: από το 1930 (Τραγούδι στη βροχή, Οκλαχόμα, Καμπαρέ, Sweet Charity) και νεότερα (Mamma Mia, Producers, Chicago, Wicked κ.λπ.). Η ιστορία, η χορογραφία και η φορεσιά πρέπει να αντιπροσωπεύουν το επιλεγμένο μουσικό θέατρο. Ο μουσικός χαρακτήρας πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος.

Παραδοσιακός χορός: Επιτρέπονται πρωτότυπες χορογραφίες αλλά είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο αρχικός χαρακτήρας του χορού. Η μουσική και τα κουστούμια επίσης πρέπει να διατηρούν τη παράδοση των χορών.

Acro Style: Είναι ένα στυλ χορού, που συνδυάζει διάφορα είδη γυμναστικής και χορού με ακροβατικά στοιχεία. Επιτρέπονται όλα τα στυλ χορού αλλά θα πρέπει τα ακροβατικά να συνδυαστούν αρμονικά με το χορό .Οι χορευτές θα κριθούν συνολικά για τον χορό και όχι μόνο για το γυμναστικό μέρος της χορογραφίας.

Tap: Κλακέτες ή αλλιώς tap dance και ιρλανδικός χορός. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τα βήματα στο CD.

B-Boying: To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος χορού που περιέχεται στο Street Dance. Αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock, power moves και freezes. O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats. Επιτρέπονται τα ακροβατικά στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτικά.

Hip Hop: Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται διαφορετικά στυλ της Hip Hop όπως π.χ. Oldschool και Newschool. Το Oldschool περιλαμβάνει: popping, locking, jazzrock, hype,… Το Newschool περιλαμβάνει: newstyle, krumpin, dance hall,… Το Housedance (footwork, jacking and lofting). Περιλάμβανει επίσης: wacking, vogging και πειραματικό. Χρησιμοποιήστε κάποια γνωστή χορογραφία για να εμπνευστείτε, αλλά μην αντιγράψετε, να είστε δημιουργικοί!. Απαγορεύονται οι βωμολοχίες και οι χυδαίες χειρονομίες. Επιτρέπονται ακροβατικές κινήσεις, αλλά ο χορός πρέπει να κυριαρχήσει.

Street Style: Αυτό είναι το όνομα μιας τάσης που συνδυάζει διαφορετικά στυλ, όπως: μοντέρνο μπαλέτο, hip-hop, funk, R&B, pop κτλ. Η χρήση συνδυασμού των αναφερόμενων στυλ θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Το Street dance συνδυάζει απεριόριστα στυλ μουσικής, κίνησεων και συναισθημάτων. Η χορογραφία πρέπει να έχει ιστορία από την αρχή έως το τέλος. Επιτρέπονται τα σκηνικά εφέ. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της μουσικής, της ιδέας, των χορευτικών βημάτων, των φορεμάτων και των σκηνικών. Επιτρέπονται τα ακροβατικά και τα break dance στοιχεία.

Disco: Ρυθμός: 33/35 και 130/140 bmp (ρυθμοί ανά λεπτό). Επιτρεπόμενα βήματα: όλες οι κινήσεις ντίσκο, οι πιρουέτες, τα άλματα. Ήδη από τη δεκαετία του '70, η ντίσκο χαρακτηριζόταν από την πρωτοτυπία και τη δημιουργία νέων και συναρπαστικών κινήσεων. Ο ρυθμός, οι παύσεις και τα πρωτότυπα βήματα θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα. Απαγορεύονται γυμναστικά και ακροβατικά στοιχεία στο χορό.

Jazz / Funk-Jazz / MTV / City Jazz: Αυτή η κατηγορία είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών στυλ χορού με χορογραφίες εμπνευσμένες από το MTV, pop σόου και δημοφιλή τραγούδια. Πρόκειται για μια εμπορική ερμηνεία του στυλ τζαζ, μια σύνθεση μεταξύ funk, jazz, hip-hop ή άλλων στυλ που μπορείτε να δείτε να εκτελούνται ζωντανά και σε βίντεο. Έμφαση πρέπει να δοθεί στην παρουσίαση, το στυλ, την έκφραση και την απόδοση.

Freestyle: Εδώ το θέμα ή / και το περιεχόμενο πρέπει να είναι σαφώς αναγνωρίσιμο. Επιτρέπονται όλα τα παραπάνω στυλ. Μόνο ομάδες 11+ χορευτών μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την κατηγορία. Επιτρέπεται το ζωντανό τραγούδι και όλα τα στυλ χορού.

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Oriental/Belly, Latin Show, Standard Show, Majorette, Cheerleading, Latin Fitness, Fit Kid

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρέπει να έχετε ένα (CD) με μόνο ένα τραγούδι για τη συγκεκριμένη χορογραφία. Τα CD πρέπει να είναι σε μορφή ήχου, σε χάρτινη ή πλαστική συσκευασία! Μία χορογραφία - ένα τραγούδι - ένα CD! Oι ομάδες είναι υπεύθυνες για την επιλογή, επεξεργασία, αναπαραγωγή και προετοιμασία μουσικής κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Βεβαιωθείτε ότι τα CD σας έχουν εγγραφεί σωστά και δημιουργήστε αντίγραφα για κάθε περίπτωση. Μπορείτε να παραλάβετε τα CD σας μετά την τελετή απονομής, επί τόπου, από την κονσόλα DJ.

Κριτές- Βαθμολογία

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 έως 5 κριτές. Κάθε κριτής δίνει πόντους από 1 έως 10 για τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Τεχνική
  • Χορογραφία
  • Βαθμός δυσκολίας
  • Γενική εντύπωση


Ο συνολικός αριθμός πόντων που μπορεί να δώσει κάθε κριτής είναι 40 για μία χορογραφία.