Srpski dani

ETNO MULTI KULTURNI FESTIVAL

SITONIJA (NEOS MARMARAS, NIKITI, SARTI)

MAJ 27. – JUN 01.2020

Etno festival organizuje Mediteranian Organization u saradnji sa ministarstvom severne Grčke, konzulatom iz Soluna, opštinom Sitonija, Privrednom komorom sa Halkidija i lokalnim ansamblima i drugim učesnicima. Etno festival će biti medijski ispraćen od strane lokalne i međunarodne štampe i televizije. Gradonačelnik ili zamenik gradonačelnika svakog grada iz kog dolaze učesnici festivala biće počasni gost festivala, na račun organizatora.

Na našem etno festivalu izlagači će moći da predstave, promovišu i prodaju etno proizvode kao što su: suveniri, keramika, tekstil, odeća, narodne nošnje, etno-hrana i piće, staklo, predmeti od srebra, bronze i zlata i druge. Predstaviće i prirodne proizvode kao što su: kozmetika i parfemi, lekovi, vitamini i minerali, proizvodi od konzerviranog voća i povrća, biljne proizvode i drugo. Na štandovima našeg etno festivala gosti će moći da probaju i organske proizvode, 100% prirodnu i zdravu hranu kao što su voće, povrće, sokovi, mlečni proizvodi, maslinovo ulje i drugo.

Bogata srpska trpeza koju ćete probati na našem etno festivalu nudi nezaboravne ukuse koji se samo u Srbiji mogu osetiti. Srpska tradicionalna kuhinja obuhvata riznicu ukusa i mirisa nastalu mešavinom uticaja raznih naroda koji su prolazili i živeli na tim prostorima. Specijaliteti koje ćete probati su burek, gibanica, meso sa roštilja, pečenje, sarma, gulaš, pasulj, đuveč, musaka, čvarci, kajmak, pršuta...Cilj našeg etno gurmanskog festivala je da se zadrži i podeli domaća i nacionalna kulinarska tradicija, i da se doprinese razvoju i širenju prijateljstava između različitih zemalja, tradicija i kultura.


folklore festivals

folklore festivals
folklore festivals