BULGARIAN DAYS

BULGARIAN DAYS AT NIŠ SERBIA

МУЛТИКУЛТУРЕН ЕТНОФЕСТИВАЛ

„Дни на българската култура в Ниш“, 23 – 26 ноември, 2023.

„Дни на българската култура в Ниш“ е международен етнофестивал организиран от „Медитерениън Организeйшън“ в сътрудничество с местните общини, търговски палати, местни ансамбли и други участници. Етнофестивалът ще се излъчва от местната и международна преса и телевизия. Кметът или заместник-кметът на всеки град, от който идват участниците на фестивала, ще бъде почетни гост за сметка на организаторите.

На нашия етно фестивал изложителите ще могат да представят, популяризират и продават етно продукти като: сувенири, керамика, текстил, облекло, народни носии, етно-храни и напитки, стъкло, сребърни съдове, бронз и злато, както и: козметика и парфюми, лекарства, витамини и минерали, консервирани плодови и зеленчукови продукти, растителни продукти и други. На щандовете на нашия етнофестивал гостите ще могат да опитат био продукти - 100% натурална и здравословна храна като плодове, зеленчуци, сокове, млечни продукти, зехтин и други.

Богатата българска кухня, която ще опитате предлага незабравими вкусове, които ще ви пренесат в България. Традиционната българска кухня включва изтънчен микс от вкус и мирис, изграждан векове наред под влиянието на различни народи, минали и живели в тези райони. Сред специалитетите, на които ще се насладите, са хладна супа таратор, баница, бюрек, традиционна българска скара, гулаш, бяло саламурено сирене и т.н. Целта на нашия етно гурме фестивал е да запазим и споделим домашната и национална кулинарна традиция и да допринесем за развитието и разширяването на приятелството между различни страни, традиции и култури.


folklore festivals